Kako omogočiti zasebno brskanje v brskalniku Safari?



Ko brskate po spletu, Safari shranjuje informacije o obiskanih spletnih mestih. Če ste v nastavitvah samodejnega izpolnjevanja vključili shranjevanje gesel, Safari shranjuje tudi vsa uporabniška imena in gesla, ki jih vnesete za samodejno izpolnjevanje, ko naslednjič obiščete spletno stran.

Če po pregledu nekaj spletnih strani pregledate vaš računalnik, lahko dobite vso zgodovino brskanja, vključno s funkcijo za samodejno izpolnjevanje, če obiščejo isto spletno stran, ki ste jo obiskali že prej. Ogledajo lahko vaše vedenje v brskalniku ali seznam shranjenih gesel, očitno pa niso primerni za vašo zasebnost. Če želite drugim preprečiti dostop do teh informacij, lahko pred začetkom brskanja omogočite zasebno brskanje.

Sledite tem posnetkom zaslona, ​​da vklopite zasebno brskanje.

  • Med brskanjem po spletni strani z brskalnikom Safari izberite meni Dejanje> Zasebno brskanje. (Meni akcije je v zgornjem desnem kotu okna Safari in izgleda kot orodje.) V polju za naslov se prikaže zasebni gumb, ki označuje, da je zasebno brskanje vklopljeno.

  • Ko se prikaže potrditveno sporočilo, kliknite V redu. Zaslonski posnetek lahko vidite na desni strani, ki je označen kot PRIVATE in potrjuje, da ste vklopili zasebno brskanje.

Zasebno brskanje je vedno izklopljeno, ko odprete Safari, tudi če je bil vklopljen, ko ste nazadnje zapustili Safari. Vtičniki, ki podpirajo zasebno brskanje, tudi ustavijo shranjevanje piškotkov in drugih podatkov o sledenju.

Zasebno brskanje lahko izklopite, če ne želite biti zasebni. Sledite tem korakom:

  • Med brskanjem po spletni strani s Safarijem izberite meni Dejanje>; Zasebno brskanje (tako da kljukica izgine) ali kliknite gumb Zasebno v naslovnem polju. (Meni akcije je v zgornjem desnem kotu okna Safari in izgleda kot orodje.)
  • Zaprite vsa okna Safari, ki ste jih uporabili za ogled zasebnih podatkov. Če ne zaprete oken, si lahko drugi uporabniki te strani ogledajo s pomočjo gumbov Nazaj in Naprej.
  • Če ste prenesli elemente s spletnih mest, zasebno brskanje odstrani samo imena elementov, ki ste jih prenesli iz okna Prenosi. Če se želite znebiti samih predmetov, jih izbrišite iz računalnika.

Recimo Če ste pozabili vklopiti zasebno brskanje in želite po določenem času narediti isto zasebno zasebnost brskanja, lahko to storite na ta način. Ko končate brskanje, izberite meni Dejanje> Ponastavi Safari. (Meni akcije je blizu zgornjega desnega kota okna Safari in izgleda kot orodje). To bo z enkratnim klikom izbrisalo vso zgodovino.

Želite izvedeti več podrobnosti o zasebnem brskanju v brskalniku Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, iPad / iPhone Safari? Prosimo, preglejte celoten članek za zaščito podatkov med brskanjem na javnem računalniku.

Prejšnji Članek

Kako prenesti datoteke med pametnim telefonom in računalnikom?

Kako prenesti datoteke med pametnim telefonom in računalnikom?

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Telegram Včasih se boste morda morali premikati po datotekah med pametnimi telefoni in računalnikom, kot sta iPhone, Android, Mac in PC. To je nujno, ker večino časa zavzemamo naše pametne telefone za fotografiranje, shranjevanje glasbe in videoposnetkov in celo za prenos osebnih datotek kot pomnilniško napravo USB. Upor...

Naslednji Članek

15 najboljših prenosov spletnih strani v živo

15 najboljših prenosov spletnih strani v živo

Edina stvar, ki nas v tej internetni dobi ne gleda nogometne tekme v živo, je odlična spletna stran, na kateri jo lahko gledate. Obstaja na tisoče spletnih strani, kot so športi v prvi vrsti, vipbox so na voljo na internetu za gledanje nogometa v živo. Vse kar moraš storiti je, da najdeš tiste prave spletne strani, ki ponujajo brezplačen pretok nogometa v živo, dobiš povezavo in gledaš na računalniku. Tukaj smo ...